Cum alegem culorile pentru mobila de bucatarie

 Suntem atenti la ceea ce mancam, ce bem si chiar la aerul respirat, dar de cele mai multe ori ignoram faptul ca materialele din care sunt confectionate obiectele pe care le utilizam zilnic ne influenteaza starea de sanatate.

Cititi mai multe despre mobila de bucatarie la comanda.

Suntem sufocati de o gama vasta de materiale, de tipuri noi de plastic si compozite, dar nimic nu se compara cu frumusetea lemnului natural.

Culorile exercita o putere extraordinara asupra psihicului: modul in care percepem lumea inconjuratoare este influentat de prezenta culorilor si de felul in care sunt alaturate.

Compunerea paletei cromatice are un rol deosebit in domeniul amenajarilor interioare din prin perspectiva punerii in valoare a elementelor componente dintr-o incapere. De asemenea, culorile ne afecteaza si starea de spirit. Pentru ca bucataria este o incapere multifunctionala atunci cand o decoram sunt importante atat piesele de mobilier cat si culorile.

Inainte de a alege culorile pentru o incapere este necesar sa stiti care este impactul pe care fiecare din acestea il au la nivel emotional.

Culorile mobilei trebuie sa reflecte personalitatea si trebuie sa tineti cont ca o culoare foarte aprinsa sa fie prea obositoare, iar una prea rece si sobra poate crea o atmosfera mohorata si deprimanta. Dupa ce eliminati culorile care nu va reprezinta veti alege paleta cromatica in functie de dimensiunea bucatariei, de modul in care aceasta este luminata cat si de stilul decorativ.

Pe langa cele mentionate mai sus, in alegerea culorilor este cat de aglomerata este bucataria. Cantitatea de lumina reflectata depinde de lumina naturala, daca bucataria este orientata spre nord si este aceasta poate fi incalzita alegand culori calde si vii in vreme ce una foarte luminoasa poate fi amenajata utilizand culori reci.