Sfaturi amenajare bucatarii

O bucatarie este intotdeauna o provocare. De aceea o lista cu greseli de evitat ese binevenita.

Nu blocati accesul in bucatarie

Bucataria are o zona cuprinsa intre chiuveta, frigider si cuptor ce trebuie lasata libera pentru un acces usor in orice situatie. Este un intreg set de reguli pentru a conforma aceasta zona si trebuie respectate inainte de orice amenajare.

Mi irositi spatiul de depozitare

De multe ori in amenajare bucatarii sunt compromise diverse spatii de depozitare in favoarea designului sau a nevoii de intreducere a electrocasnicelor. Sfatul nostru este sa tineti cont si de colturi, spatiul de deasupra frigiderului, si, daca bucataria este mica va recomandam sa inaltati dulapurile superioare.

Inainte de a amenaja bucataria, tineti minte pentru ce activitati veti folosi blatul de lucru, dar si electrocasnicele ce vor sta permanent pe o suprafata deschisa. Lipsa unei suprafete suficiente de lucru este unul din cele mai fecvente motive de nemultumire in bucatarie.

Pentru o iluminare buna bucatariile se proiecteaza in general pe latura nordica a unei locuinte. Pentru seara, iluminatul artificial de ansamblu de la o singura sursa nu este suficient pentru ca nu distribuie lumina proportional si creaza zone de umbra.

Odata cu tendinta de a renunta la portiuni mari de faianta multi oameni au uitat de inconvenientele aduse de stropi si umezeala, concentrandu-se in special pe aspect. Va recomandam sa gasiti o modalitate de a integra in spatele chiuvetei o suprafata verticala usor de curatat.