Sfaturi amenajare bucatarii mici

Amenajarea unei bucatarii mici si inguste este un subiect foarte cautat si va ramane la fel cat timp vor exista blocuri de apartamente si garsoniere prevazute cu bucatarii minuscule, multe din ele avand suprafete de maxim sase metri patrati, pe care proprietarii incearca sa le amenajeze cat mai ergonomic posibil.

Cititi mai multe despre amenajare bucatarii.

Cele mai afectate de dimensiunea bucatariilor mici sunt doamnele preocupate de depozitarea vaselor si ustensilelor pentru gatit.

Inainte de a proiecta mobila pentru o bucatarie mica triati vasele si ustensilele pentru gatit pastrand doar piesele indispensabile. Pentru depozitarea vaselor pe care le folosim rar putem gasi un spatiu depozitare in afara bucatariei. Poate fi o camara, un beci, un dulap din balcon sau o nisa.

Cele mai potrivite piese de mobilier sunt cele care se potrivesc pe colt sau cele in forma literei L. Bucatariile pe colt sunt ergonomice si compacte, oferind suficient timp si spatiu de depozitare si ocupand in acelasi timp putin spatiu.

Pentru bucatariile mici si inguste acest model de mobilier echilibreaza vizual interorul, scurtand latura lunga a incaperii.

Un alt amanunt deloc neglijabil pentru amenajarea unui spatiu mic, in cazul nostru, pentru amenajarea unei bucatarii, este alegerea nunatelor pentru finisaje si mobilier. Nuantele deschise contribuie la marirea vizuala a spatiului. Nu ezistati sa utilizati mult alb, bej, galben pal sau gri deschis. Daca sunteti o fire energica si nu va identificati intr-o bucatarie alba puteti incerca un contrast dinamic: pereti de culoare rosie, mobila crem.