Mobila bucatarie Iasi

 Inainte de a alege mobila de bucatarie trebuie stabilite mai multe detalii importante.

Dimensiunile se stabilesc in functie de locul de amplasare al mobilierului dar si de nevoile personale. Este necesar sa fie facute masuratori precise tinand cont de modul in care sunt pozitionate geamurile, usile si celelalte utilitati precum si conducta de gaz, reteaua de apa si canalul de scurgere sau locul prizelor.

Mobila bucatarie Iasi - sfaturi utile

De asemenea, daca se foloseste bucataria pentru a lua cina se ia in calcul si spatiul alocat pentru masa si scaune in functie de numarul de membrii ai familiei. Daca nu gatesti des sau bucataria este ocupata de un cuplu care ia frecvent masa in oras nu ai nevoie de o mobila foarte mare. Daca ai copii mici iti vei dori sa pui utilitatea pe primul loc.

Materialele sunt importante. Spre exemplu, mobila de bucatarie din lemn este cea care sare in ochi in momentul in care urmaresti un catalog de produse sau intri in magazine. Desigur, durabilitatea pe care o are materialul variaza si exista mdoele mai scumpe din lemn masiv pe cand modelele economice sunt reprezentate de MDF. Totusi exista si mobila moderna care poate avea usile si blatul de otel inoxidabil.

Atunci cand este vorba despre vitrine ele pot sa fie acoperite cu usi de lemn dar pentru a deschide incaperea sunt preferate doar cele de sticla. Ele pot sa fie transparente, perfecte atunci cand ai vesela si pahare deosebite sau din sticla mata, gravate, cu textura, cu vitraj sau chiar cu oglinda. Aceste variante sunt perfecte pentru a ascunde obiectele stocate.

Pentru ca sertarele sa reziste la greutatea ustensilelor pentur bucatarie iti sugeram sa le alegi pe cele care sunt imbinate coada randunica si nu placile capsate asa cum sfatuiesc cele mai multe pareri despre mobila de bucatarie. Blatul va trebui sa fie ales cu grija mai ales la variantele insula pe care urmeaza sa gatesti pentru ca trebuie sa fie usor de curatat si sa nu stocheze impuritati.