Mobila de bucatarie Iasi

 Bucataria este un spatiu important al casei si trebuie sa fie practica, confortabila, luminoasa, sa ofere posibilitatea sa te misti in voie si sa fie un loc perfect pentru a lua masa. Rolurile si importanta pe care o bucatarie le are in gospodarie nu trebuie neglijate, pentru ca in final efectele si consecintele se rasfrange asupra voastra.

Mobila de bucatarie Iasi - sfaturi utile

Bucataria trebuie sa fie mobilata si echipata tinand cont de toate functiile pe care acesta le are. Timpul petrecut in bucatarie poate sa fie o experienta mia placuta daca mobila de bucatarie este foarte bine conceputa in special acum cand bucataria a preluat o mare din atributiile camerei de zi.

Poti alege mobila de bucatarie dar trebuie sa privesti lucrurile la modul cel mai serios. Avand in vedere ca durata de viata a bucatariei depaseste in general 15 ani, este esential sa aloci suficient timp configurarii si proiectarii spatiului.

De aceea, iti oferim mai multe sfaturi utile in mobilarea bucatariei care sa te ajute sa eficientizezi activitatile si spatiul pentru depozitare si sa iti trasnforme spatiul intr-unul confortabil si ergonomic.

In bucatarie au loc in fiecare zi in medie aproximativ 360 de operatiuni care includ si apucarea, intinderea si deplasarea. Compartimentarea spatiului cuprinde mai multe zone importante:

·         Zona de provizii

·         Zona de pastrare

·         Zona chiuvetei

·         Zona de preparare

·         Zona plitei

Si toate se bazeaza pe orginea normala a activitatilor si au drept scop reducerea distantelor si umplerea timpilor morti.

Mobila trebuie sa fie cautata, proiectata in functie de forma pe care o are bucataria si de spatiul disponibil sau de nevoi.

Bucataria in linie este potrivita pentru spatiile mici si inguste sau in cazul in care exista doar o persoana care gateste se recomanda folosirea corpurilor de mobilier pe pereti inalti pentur a maximiza spatiul.

Bucataria cu insula – alegerea pentru incaperile mari pentru cei care gatesc intens in special in cazurile in care mai multe persoane lucreaza simultan. Distanta dintre corpurile liniare si insula trebuie sa fie de minim 120 cm pentru a putea deschide foarte usor usile si sertarele.