Mobilier la comanda Iasi

 Utilizeaza inteligent spatiu. Obiectele foarte des folosite vor fi depozitate la o inaltime accesibila, sub blatul de lucru sau pe ultimul nivel pe care il au dulapurile. Obiectele usoare sau cele care sunt folosite rar se depoziteaza pe partea superioara si cele grele cum sunt oalele si tigaile sunt pastrate cat mai jos, langa plita.

Mobilier la comanda Iasi - sfaturi utile pentru alegerea mobilei de bucatarie

Daca sunt obiecte la care nu poti sa ajungi iti recomandam sa le schimbi pozitia. Farfuriile si paharele sunt depozitate deasupra sau langa chiuveta, masina de spalat vase, condimentele sunt puse langa zona de gatit si alimentele langa zona de lucru.

Este dificil sa gasesti obiecte care sunt puse in zona inferioara atunci cand nu ai vizibilitate si accesibilitate decat la primii 20 cm. Uneori poate fi nevoie sa scoti o parte din lucruri pentru a le accesa pe cele care sunt amplasate in spate.

Nu incarca foarte mult camera. O bucatarie foarte incarcata nu iti ofera libertatea sa te bucuri de msele alaturi de cei dragi. In plus, se poate intampla ca mobila foarte mare care are multe dulapuri sa ramana goala. Pentru ca in bucatarie trebuie sa fim concentrati pe locul in care avem bransamentul la gaz si locul in care se afla conducta de apa ne putem simti oarecum ingradini de ele si putem crede ca nu este loc pentru foarte multa creativitate. In realitate designerii de moda reusesc sa faca minuni cand este vorba despre exploatarea spatiului si gasirea unui echilibru intre corpurile de mobilier si spatiul care a fost lasat liber.

Chiar daca nu ai de aface cu o bucatarie foarte mica, aceasta camera ridica in continuare probleme legate de utilizarea spatiului. Frigiderul, aragazul si chiuveta iau din start o foarte mare parte din spatiu. Daca adaugam si o masa cu patru scaune, masina de spalat vase si cuptorul cu microunde ramanem cu doar cativa metri liberi.

Este asadar nevoie sa folosim fiecare centimetru la potential maxim. Un loc foarte des uitat de multi dintre noi este spatiul aflat desupra frigiderului sau cel care a ramas gol de la mobila pana la tavan. Putem sa adaugam un dulap suspendat deasupra combinei frigorifice si vom descoperi foarte mult spatiu pentru depozitarea ustensilelor de bucatarie.