Mobila Iasi

 Bucataria cu insula este o alegere optima pentru incaperile mari pentru cei care gatesc intens mai ales in cazurile in care sunt mai multe persoane care vor lucra in acelasi timp. Distanta dintre corpurile de iluminat liniare si insula trebuie sa fie de cel putin 120 cm pentru a deschide usor usa si sertarele si pentru a te putea misca usor in spatiu. Insula poate sa fie folosita ca loc pentru servit masa, dar si ca bar si separator pentru zonele ppen space si poate fi dotata cu cuptor, plita si chiuveta.

Mobila Iasi - sfaturi utile

Daca alegi ultima varianta verifica sa fie suficient de mult spatiu intre plita si chiuveta, sa fie corect si sigur racordate la instalatia electrica, de apa si scurgere precum si la sistemul de ventilatie pentru hota.

Bucataria in forma literei L asigura cea mai frecventa dispunere atunci cand vrei sa pui o masa sau o insula mica pe unul dintreperetii perpendiculari. Trebuie sa lasi suficient spatiu intre chiuveta, plita si frigider pentru a evita accidentele din interiorul casei si aglomerarea spatiului.

Bucataria in forma literei U este ideala pentru spatiile mari in care doi oameni vor trebui sa gateasca in mod concomitent. Evitati amenajarea suprafetelor in oglinda si lasati spatiu intre randuri pentru a permite persoanelor sa se miste simultan.

Bucataria cu linii paralele este cea mai buna solutie atunci cand fereastra si usa sunt amplasate in capetele bucatariei. Se aplica aceeasi regula cu minim 120 cm intre linii cum am spus si mai sus.

Respectarea distantelor si dimensiunilor poate sa ajute la prevenirea accidentelor si la accentuarea oboselii in bucatarie. Iti recomandam sa lasi spatiu liber intre frigider si arahaz de aproximativ 60 cm si in felul acesta nu vei da cu apa pe aragaz si nici nu vei stropi chiuveta cu ulei incins. Foloseste corpuri recomandate de 92 cm inaltime si vei castiga spatiu de depozitare.

Pentru a eficientiza hota trebuie sa lasi 65 de cm intre plita si hota si 75 cm daca ai arzator cu gaz.

Blatul de lucru s e pune la 85-90 de centimetri distanta fata de podea dar se poate ajuta conform cu inaltimea beneficiarilor. Calcularea inaltimii corecte de lucru se foloseste distanta dintre cot si blatul de lucru care trebuie sa fie intre 10 si 15 cm.