Cum Alegem Culorile Pentru Mobila De Bucătarie

Cum Alegem Culorile Pentru Mobila De Bucătarie

Suntem atenți la ceea ce mâncăm, ce bem și chiar la aerul respirat, dar de cele mai multe ori ignorăm faptul că materialele din care sunt confecționate obiectele pe care le utilizăm zilnic ne influențează starea de sănătate.
Suntem sufocați de o gamă vastă de materiale, de tipuri noi de plastic și compozite, dar nimic nu se compară cu frumusețea lemnului natural.
Culorile exercită o putere extraordinară asupra psihicului: modul în care percepem lumea înconjurătoare este influențat de prezența culorilor și de felul în care sunt alăturate.
Compunerea paletei cromatice are un rol deosebit în domeniul amenajărilor interioare din perspectiva punerii în valoare a elementelor componente dintr-o încăpere. De asemenea, culorile ne afectează și starea de spirit. Pentru că bucătăria este o încăpere multifuncțională atunci când o decorăm sunt importante atât piesele de mobilier cât și culorile.
Înainte de a alege culorile pentru o încăpere este necesar să știți care este impactul pe care fiecare din acestea il au la nivel emoțional.
Culorile mobilei trebuie să reflecte personalitatea și trebuie să țineți cont că o culoare foarte aprinsă să fie prea obositoare, iar una prea rece și sobră poate crea o atmosferă mohorâtă și deprimantă. După ce eliminați culorile care nu vă reprezintă veți alege paleta cromatică în funcție de dimensiunea bucătăriei, de modul în care aceasta este luminată cât și de stilul decorativ.
Pe lângă cele menționate mai sus, în alegerea culorilor este cât de aglomerată este bucătăria. Cantitatea de lumină reflectată depinde de lumina naturală, dacă bucătăria este orientată spre nord și aceasta poate fi încălzită alegând culori calde și vii în vreme ce una foarte luminoasă poate fi amenajată utilizând culori reci.