Sfaturi Amenajare Bucătării Mici

Sfaturi Amenajare Bucătării Mici

Amenajarea unei bucătării mici și înguste este un subiect foarte căutat și va rămâne la fel cât timp vor exista blocuri de apartamente și garsoniere prevăzute cu bucătării minuscule, multe din ele având suprafețe de maxim șase metri pătrați, pe care proprietarii încearcă să le amenajeze cât mai ergonomic posibil.
Cele mai afectate de dimensiunea bucătăriilor mici sunt doamnele preocupate de depozitarea vaselor și ustensilelor pentru gătit.
Înainte de a proiecta mobila pentru o bucătărie mică triați vasele și ustensilele pentru gătit păstrând doar piesele indispensabile. Pentru depozitarea vaselor pe care le folosim rar putem găsi un spațiu de depozitare în afara bucătăriei. Poate fi o camară, un beci, un dulap din balcon sau o nișă.
Cele mai potrivite piese de mobilier sunt cele care se potrivesc pe colț sau cele în forma literei L. Bucătăriile pe colț sunt ergonomice și compacte, oferind suficient timp și spațiu de depozitare și ocupând în același timp puțin spațiu.
Pentru bucătăriile mici și înguste acest model de mobilier echilibrează vizual interiorul, scurtând latura lungă a încăperii.
Un alt amanunt deloc neglijabil pentru amenajarea unui spațiu mic, în cazul nostru, pentru amenajarea unei bucătării, este alegerea nuațelor pentru finisaje și mobilier. Nuanțele deschise contribuie la mărirea vizuală a spațiului. Nu ezitați să utilizați mult alb, bej, galben pal sau gri deschis. Dacă sunteți o fire energică și nu vă identificați intr-o bucătărie albă puteți încerca un contrast dinamic: pereți de culoare roșie, mobilă crem.