0751 166 240

4 reguli de amenajare interioară

Atunci când vă amenajați locuința, ideal ar fi să angajați un designer de interior care să vă poată consulta. Alături de el, puteți să hotărâți stilul pe care vreți să îl abordați și mobilierul ideal. Atunci când colaborați cu o persoană specializată, alegerile pe care le faceți sunt de lungă durată, pentru că obiectele achiziționate se potrivesc cu design-ul casei dumneavoastră și cu stilul personal. Dar dacă nu aveți bugetul necesar în acest moment, este important să țineți cont de câteva reguli de bază atunci când vă amenajați camerele sau faceți mici modificări.

1. Funcționalitatea este cea mai importantă

Atunci când decideți ce mobilier este potrivit pentru living-ul/dormitorul vostru, gândiți-vă prima dată la cum veți folosi spațiul pe care îl aveți (urmărit emisiuni TV, relaxare, întâlniri cu prietenii, petrecut timp în familie). Astfel veți ști dacă aveți nevoie de comode, canapele de mari dimensiuni, scaune sau măsuțe de cafea).

2. Eficientizează spațiul

Chiar dacă apartamentul/casa voastră este extrem de încăpătoare, s-ar putea să considerați, la un moment dat, că nu aveți suficient spațiu pentru a așeza mobilierul la care visați. Încercați să vă adaptați și să poziționați mobilierul, astfel încât să nu aglomereze vizual încăperea. Luați în considerare căile de acces și lăsați cel puțin 90 de cm între mobilier și piesele decorative pentru loc de trecere.

3. Setează anumite zone

Acum foarte multe persoane care vor să se mute preferă să își achiziționeze apartamente/case open space pentru a mări vizual spațiul. În acest caz, este esențial să definiți anumite zone pentru a organiza cât mai eficient locuința (bucătărie, dining, living). Metodele prin care puteți realiza acest lucru sunt: dispunerea unui covor sub canapea și fotoliile din living, un candelabru deasupra mesei din dining sau o insulă înaltă pentru a despărți bucătăria.

4. Eliberează ferestrele

O altă metodă prin care puteți crea mai mult spațiu este să eliberați zona ferestrelor pentru a lăsa lumina să pătrundă. Nu este necesar să cumpărați doar piese de mobilier joase, contează unde dispuneți obiectele. Continuați să testați diferite modalități de poziționare a acestora pentru a analiza cea mai bună variantă.

Amintiți-vă aceste reguli atunci când vă veți amenaja sau reamenaja locuința, veți mări gradul de confort și veți impresiona fiecare invitat!

Alte Articole